Helsinforsresan

För ett tag sedan åkte älskingen och jag på en 48-timmars kryssning till Helsingfors med Silja Line. På vägen till Helsingfors hade vi inte så bra tur med vädret så det blev inte att sola på däck och dricka drinkar. På hemvägen hade vi desto finare väder så vi fick äntligen njuta av solen.

 I Helsingfors åkte vi först till akvariet Sea Life. Det var riktigt trevligt där med en massa vackra fiskar. Efter det gick vi runt en stund i centrum av Helsingfors och före vi åkte tillbaka till färjan lastade jag bagageluckan fyll med godsaker från Finland. Pätkischoklad, tuggummi, kvargbullar, kaffe, tranbärsjuice och såklart karelska piroger! 

När vi väl var framme i Stockholm igen hade vi inte lust att åka hem riktigt än. Så vi köpte picnic-grejer och åkte till Drottningholm. I början var det riktigt fint väder men sedan började det ösregna. Trist väder men det var skönt att komma hem igen, borta bra men hemma bäst som det heter :)

Drinkar i baren

Fiskar på Sea Life

Mumintrollet och Lilla My hälsade på oss!

Gågatan på Silja Serenade

Drottningholm

Sushiiiiiii!

Jag och ett par tjejkompisar blev bjudna hem till en japansk tjej för att lära oss laga sushi. Det var lite knepigt i början men sedan så rullade det på! Det blev supergott dessutom. Mycket godare än på restaurang. Istället för risvinäger använde vi äppelcidervinäger till sushiriset och det blev godare smak helt enkelt. 

Vi hade en mycket trevlig dag med sushi, misosoppa, japansk thé samt japansk musik. Vi tänkte laga sushi igen på fredag.


Visst blev mina sushibitar fina! Det är morot, stekt ägg, avokado, gurka och tonfisk i dem. Jag är inte så förtjust i lax.

RSS 2.0